Besprenkel de patrijzen met het citroensap en wrijf ze in met wat zout en
peper; wikkel om iedere vogel een plak ontbijtspek en prik deze met een
cocktailprikker vast.
Verhit de boter in een pan en bak de patrijzen hierin rondom mooi
bruin.
Voeg de witte wijn toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en
laat de patrijzen ± 30 minuten stoven tot ze gaar zijn.
Leg de patrijzen op een schaal en houd ze warm.
Schenk de slagroom bij het stoofvocht in de pan, zet het vuur hoog en
breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook.
Zet het vuur weer laag en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
Schenk de roomsaus over de warmgehouden patrijzen.
Serveer ze warm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |